TEMOH: Menjelang usia Jubli Mutiara Karyawan Pk yang bakal disambut pada tahun hadapan, Karyawan Pk mengorak langkah setapak lagi dengan pembinaan laman web rasmi.

Laman web ini dibangunkan dan mula beroperasi pada 15 Februari 2021. Setahun dari sekarang, genaplah usia 30 tahun Karyawan Pk. Karyawan Pk bercadang untuk melancarkan laman web ini secara rasmi pada 15 Februari 2022 atau mana-mana tarikh yang sesuai pada tahun hadapan.

Menurut Presiden Karyawan Pk, Dr. Zabidin Hj. Ismail, laman web Karyawan Pk boleh diakses di alamat www.karyawanpk.org.

“Karyawan Pk ditubuhkan pada 15 Februari 1992. Sudah sampai masanya Karyawan Pk mengorak langkah untuk sama-sama terus maju dalam arus sastera siber negara. Laman web ini penting sebagai hub perantara untuk menghubungkan karyawan – pembaca yang berada di serata Malaysia. Malah mungkin seluruh nusantara dan dunia.

Amat penting untuk Karyawan Pk terus berdiri dalam arus digital negara. Tambahan kita kini berada dalam Revolusi Industri 4.0.”

Laman web ini bersedia menerima karya-karya ahli berupa sajak, cerpen, esei atau rencana, berita, kritikan dan lain-lain.

Dalam pada itu, Karyawan Pk tetap akan meneruskan penerbitan buku terutama antologi karya selain buletin GEMA Karyawan Pk.

Sebarang kiriman karya boleh dipanjangkan ke emel editor@karyawanpk.org.